Vi i Ence har produkter som er laget av ECONYL, og derfor er det viktig å dele informasjon om dette materialet med dere. Materialet er 100% regenerert nylongarn, produsert av avfall som fiskegarn, stoffskrap, teppegulv og industriell plast. Denne typen nylon kan gjenvinnes i det uendelige. Selvom vi støtter materialet, så er det noen ulemper ved det også, som vi ønsker å informere dere om. 

PRODUKSJONSPROSESSEN

Nedenfor ser du produksjonsprosessen for å produsere ECONYL. Kort fortalt produseres materialet i Nord-Italia, hvor de bruker syntetisk avfall som industriell plast, avfallsduk og fiskenett fra havet. Videre resirkuleres dette og blir regenerert til et nytt nylon garn, av akkurat samme kvalitet som nylaget nylon. 


Kilde: Sewport
Av privatlivshensyn trenger YouTube din tillatelse for å lastes inn. For more details, please see our Personvern.
Jeg Godtar

FORDELER MED ECONYL

Det er mange fordeler med materialet. Først og fremst er det 100% resirkulerbart. For hvert 10 000 tonn ECONYL materiale som produseres, spares 70000 fat med råolje og 65100 tonn med CO2 utslipp unngås. Ettersom fiskenett blir samlet opp fra havet i produksjonsprosessen, vil fisk og andre arter i havet bli beskyttet fra å kunne bli viklet inn i overflødig garn. 

Materialet gir ikke bare bærekraftige fordeler. Denne typen nylon kan gjenvinnes i det uendelige og kan gi firmaer muligheter til å lage nye produkter uten å måtte bruke nye ressurser. Stoffet er allsidig, elegant og elastisk. I tillegg er stoffet motstandsdyktig mot klor, solkrem og oljer. Det er en vinn-vinn situasjon!

 

ULEMPER MED ECONYL

Selvom det er mange fordeler med ECONYL, så er det fortsatt noen ulemper som er viktig å vite om. Når man vasker plagg som inneholder ECONYL vil små mengder mikroplast frigjøres. Mikroplast er alle små plastfragmenter, som er mindre enn 5 millimeter. Mikroplast er veldig vanskelig å bryte ned, og er derfor lite miljøvennlig.

 

TIPS OG TRIKS

Det er alikevel måter å minimere mikroplast, som å bruke vaskeposer ved klesvask, eller ha et spesielt filter i vaskemaskinen. I tillegg kan du kjøpe produkter som ikke krever vanlig vask så ofte, som sko eller badetøy. Visste du forresten at Ence selger scrunchies og treningstøy laget av ECONYL fra SAVE THE WAVE?

Hvis du ønsker å lese mer om ECONYL kan du gjøre det her

About the author : Anne Sant

Leave A Comment

Related posts

Popular products

Product categories