Indo Naturals pryder Ence med en rekke naturlige, plastfrie såper og tilbehør. Av naturlige og rene ingredienser fra og i landlige India, har IndoNaturals utviklet en passende såpe for ethvert formål. Samtidig som de tjener forbrukeren godt, bidrar produksjonen til landlig utvikling og selvstendiggjøring av svake grupper. Den gode kvaliteten, de naturlige produktene og fraværet av plast bidrar til renere hav og et bedre miljø. 

Hva lager de?
• Såper og tilbehør
Hvor sender de pakken din fra?
• Nesodden, Norge
Hva er leveringstiden for dette merket?
• 3-5 virkedager (Posten)

Alle merker du finner på Ence holder en viss standard når det gjelder miljømessig og sosial bærekraft. Du kan lese mer om hvilke standarder og forventinger vi har til våre merker her. Vårt viktigste prinsipp for å opprettholde dette er gjennomsiktighet. Vi ønsker at du som kunde skal kunne vite så mye som mulig om produktet du kjøper, og merket du støtter. Derfor skriver vi utfyllende tekster om alle våre merker for å gi deg mest mulig informasjon, så du kan gjøre deg opp din egen mening. 

Denne teksten tar for seg informasjon om:
– Merket generelt, og deres viktigste sak(er)
– Leverandører av deres produkter og emballasje
– Materialer/råvarer som merket benytter seg av

Se alle produktene fra dette merket her.

HVEM ER INDO NATURALS?

Indo Naturals ble til som et resultat av at Fredrik Kondrup, økonomistudent og intern ved det norske konsultatet i Mumbai jobbet med bærekraft og utfordringer knyttet til miljøet. Han var på utkikk etter nye løsninger som kunne skape både økonomisk vekst i lokalmiljøet samt bidra positivt til miljøproblematikk.

Fredrik bestemte seg raskt for at selskapet han ville starte måtte ta tak i problematikken knyttet til forsøpling og fattigdom på landsbygda. Derfor har Indo Naturals som målsetting å bidra til å skape økt sysselsetting i India, bygget på et helhetlig fokus på plantebaserte og bærekraftige råvarer. Disse råvarene utgjør til sammen et spennende utvalg av såper og naturlige renseprodukter av høy kvalitet som vi i Ence er veldig stolte av å kunne tilby våre kunder.

Indo Naturals jobber for din bærekraftige hverdag gjennom å utvikle null-plastprodukter som blir produsert etisk i landlige India.  Indo Naturals baserer seg på en bærekraftigssynergi med én felles løsning for to av vår tids største globale problemer, havforsøpling og landlige fattigdom.

Indo Naturals bærekraftsmodell tar hensyn til hele prosessen; råvarer, innhøsting, produksjon, bruk og gjenvinning. Produktene blir lagd i landlige India med bruk av lokale ingredienser og materialer. Produksjonen gjøres i nært samarbeid med sosiale produsenter som bidrar til å skape inntektsmuligheter og til å styrke marginaliserte grupper. På denne måten gjør Indo Naturals det enkelt for deg å redusere ditt plastforbruk og dermed bidra til å beskytte havene, og samtidig skape muligheter i landlige India.

RÅMATERIALE
Indo Naturals bruker planteressurser basert på deres lave avtrykk på miljøet. Enten ved at de vokser naturlig i stort antall, at de vokser naturlig uten plantevernmidler, bruker lite vann eller at de ellers ville blitt til avfall.

INDO.CArtboard 115 copy

HØSTING
De bruker hovedsakelig råvarer fra selvstendige bønder som høstes nær produksjonen. Noen av råvarene høstes  til og med direkte fra naturen.

PRODUKSJON
Produktene blir lagd i landlige India, i samarbeid med etiske produsenter som bidrar til landlig utvikling og myndiggjøring av undertrykte grupper.

Artboard 16 copy

PAKKING
Deres emballasjer blir lagd med deres design for å sikre at det kan gjenbrukes, komposteres eller resirkuleres. Indo Naturals bruker resirkulert papir eller håndlaget papir lagd av landbruksavfall.

INDO.CArtboard 1@4x

FORNYELSE
Alle produktene er zero-waste. Dette betyr at de er gjenvinnbare og sirkulær – enten ved at de komposteres tilbake til jorden, eller ved at de resirkuleres eller gjenbrukes.

INDO.CArtboard 1 copy 6@4x

IndoNaturals produserer alt i India. Her legges produksjonen i de landlige delen av India der de relevante råvarene er å finne, for å sørge for at mest mulig av verdiskapningen skjer der råvarene kommer fra.

Indo Naturals samarbeider med ulike leverandører for de ulike produktene. Videre kommer mer informasjon og bilder om og av produksjonen av ulike Indo Naturals såper og produkter, samt informasjon om materialene de bruker. Indo Naturals er transparente om hele sin produksjon, og vi gjengir her all informasjon de har gitt oss og har på sine egne sider.

PRODUKSJONSKJEDEN

Indo Naturals ønsker å være så gjennomsiktige som mulig om hele sin verdikjede. De designer og utvikler produktene selv, og har god innsikt i produksjonen av dem. La oss presentere de ulike produsentene til Indo Naturals. 

MGECODUTIES

Produkter som blir produsert her:
Kroppsvaskbar, Shampobar, Ansiktsbar

Indo Naturals oppdaget MGEcoDUTIES i ett inspirerende prosjektet for en fredelig verden, bærekraft og bevissthet. I landlige Sør-India spesialiserer de seg på probiotiske produkter laget økologisk og sosialt. MGEcoduties er en del av den unike internasjonale landsbyen Auroville. Alle ansatte får lik lønn, og 33% av profitten går til en stiftelse som støtter utviklingen av Auroville gjennom bærekraftig infrastruktur og landlig utviklingsprosjekter innen blant annet utdanning, women’s empowerment, helse og arbeidsmuligheter.

Prosjektet Auroville startet i 1968 på en høyde med utsikt over Bengalbukta. Nå har det en viktig innvirkning på områdes landsbybeboere og støttes av UNESCO, FN og EU for prosjekts mål om å vise at det er mulig å samarbeide globalt. 

MGE er en av de kommersielle aktørene som bidrar til å utvikle Indo Naturals-prosjektet og holde det i livet. De spesialiserer seg på probiotiske produkter med fokus på sosial og økologisk bærekraft. Sammen med Indo Naturals har de laget ett sett med såpebarer spesielt tilpasset det europeiske hverdagslivet. Her får du fordelene med plastfritt naturlig velvære inspirert av egenpleie og selvutvikling. Hver såpebar er laget for å gi deg en unik opplevelse gjennom dens ingredienser og bruksområde.

De probiotiske ingrediensene er basert på forskning av gründer Margarita og Guidelma, som utviklet noen av verdens første probiotiske såper. De hjelper til med å fremme positive bakterier som gir naturlig beskyttelse til huden.

I tillegg til probiotika kommer ingrediensene primært fra nærområdes selvstendige bønder som dyrker organiske på små jordstykker.  

Alle ansatte ved MGEcoDuties, uansett stilling, får den samme lønnen. Dessuten går 33% av overskuddet tilbake til samfunnet gjennom Kattida Kalai stiftelsen- en av mange Auroville stiftelser. På denne måten støttet de utvidelse av Auroville gjennom bærekraftig infrastruktur, så vell som landlig utvikling av nærliggende landsbyer. Dette gjør de blant annnet gjennom selvstendiggjøring av vanskligestilte kvinner, utdannelse, sysselsetting og helsetjenester. 

Dette gjør at såpene er noen av de mest innflytelsesrike du kan få, samtidig som de gir deg de mange fordelene med naturlig pleie. 

WILD IDEAS TRUST

Produkter som blir produsert her:
Universal såpe og kurver laget av palmeblader

Wild Ideas arbeider for å skape effektive og naturlige produkter, samtidig som det gir arbeidsmuligheter og selvstendiggjør vanskeligstilte kvinner og ungdom. 

Å finne produsenten Wild Ideas er en historie i seg selv. Den lille gården ligger i det landlige innlandet i Tamil Nadu, omgitt av små gårder og vegetasjon. Fredrik, grunnlegger av Indo Naturals, kunne ikke gå glipp av sjansen til å samarbeide med dette fantastiske initiativet, så han leide en moped og kjørte 6 timer gjennom landlige India for å møte Wild Ideas-teamet og finne måter å jobbe med dem på. 

Fra starten av har kvinner fra nærmeste landsbyer kommet til gården for å skape en bedre fremtid for seg og barna sine. Å gi kvinner økonomisk uavhengighet er et viktig element for å styrke deres posisjon. Ferdighetene de lærer, og stoltheten de får ved å lage produkter, som de nå bli elsket for av mennesker over hele verden, er like viktig.

Ved å bruke lokale ingredienser og tradisjonelle oppskrifter, er prosjektet med på å gi levebrød til nærliggende selvstendige bønder og til å holde landlige indiske tradisjoner i live. Hvert av produktene Wild Ideas lager er signert på etiketten eller emballasjen, slik at du kan se nøyaktig hvem som har laget de til deg. Indo Naturals håper å senere kunne dele informasjon om hver enkelt person bak produktene. 

PAIVI ENTERPRISE

Produkter som blir produsert her:
Loofa kroppsskrubb, Loofa svamp

I samarbeid med Paivi er Indo Naturals med på å skape inntekt til selvstendige bønder gjennom våre naturlige loofaer. Ved å støtte de selvstendige bøndene istedenfor plantasjer, medfører det inntektsmuligheter for mange, samtidig som det holder tradisjonell organisk dyrking ved like. Siden avlingene er spredt blir det også et mindre inngrep på naturen.  

Paivi kobler Indo Naturals til disse bøndene ved å samle sammen loofaene fra mange bønder. På denne måten skaper vi en “grønn revolusjon” og støtter livsgrunnlaget på landsbygda. Loofaene er laget av rester fra en grønnsak som vokser i Sentral- og Vest India. Det som ikke blir solgt på grønnsakmarkedet blir soltørket og organisk renset.

Dette gir de uavhengig bøndene en viktig inntektssikkerhet når de dyrker disse grønnsakene, og det gir deg en utmerket naturlig skrubb som vi er sikker på at du vil bli avhengig av. 

Ikke nok med det, Paivi er et selskap ledet av kvinner som hjelper til å skape arbeid for håndverkere. Vi tenker i hvert fall JA til selvstendig landbruk!

SAAHAS ZERO WASTE

Produkter som blir produsert her:
Eskene for alle såpestykker

Alle Indo Naturals såpestykker er pakket inn i resirkulerte esker lagd av Saahas Zero Waste, et selskap som driver med avfallshåndtering. Saahas Zero Waste er basert i den sørlige delen av India og kjemper for et sirkulært økonomi. Med ulike samarbeidspartnere, prøver Saahas Zero Waste å komme med smarte løsninger for å konvertere søppel til funksjonelle produkter. 

Sammen med Indo Naturals har de utviklet esker av resirkulert papir uten lim og svært lite blekk. Eskenes design sørger for at den kan gjenbrukes eller komposteres uten noe som helst negative konsekvenser for naturen.

Indo Naturals er stolte samarbeidspartnere av Saahas Zero Waste, da de vant «Indian Circular Economy Awards» i 2019. Begge bedrifter fremmer zero-waste livsstil ved å lage bærekraftige alternativ for sine kunder. Ved å samarbeide med bedrifter som Saahas Zero Waste sørger Indo Naturals for at du enkelt kan leve et zero-waste liv!

Damene på MGEcoduties som pakker såper.

Såpestykkene er pakket inn i resirkulerte pappesker, designet av Indo Naturals for å enten bli gjenbrukt, resirkulert eller kompostert (ingen lim eller teip er brukt). De er lagd av et etisk avfallhåndteringssenter ikke langt unna såpeproduksjonen. Inni eskene er såpestykkene pakket i smørpapir (ingen plast) for å holde de ferske og bevare de essensielle oljene.

Hvert såpestykke er pakket inn i en resirkulert pappeske med symbolske geometriske mønstre knyttet til eldgamle tradisjoner i Indo-regionen. Eskene er lagd for å bli gjenbrukt, men kan også bli kompostert (ingen lim eller teip) eller resirkulert.

Siste stopp for såpene, etter de er produsert og pakket, er på Indo Naturals’ lager på Nesodden. Herfra sender de ut pakker til alle våre kunder, og det er herfra din bestilling blir sendt dersom du handler produkter av dem.

RÅVARER & MATERIALER

La oss gå videre inn på dette med probiotika og naturlige materialer.

Probiotika er lagt til i alle Indo Naturals’ dusjsåper (kropp, hår, ansikt) for å hjelpe huden og hodebunnens naturlige forsvar. Probiotika er gode bakterier som hjelper med å bekjempe de dårlige bakteriene, og skaper dermed en positiv bakterieflora på huden. Probiotikaen gjør også at såpene er mer sensitive for huden.

Dersom du fremdeles sitter igjen med spørsmål som du ikke finner svar på her, send oss gjerne en melding i chatboblen nederst til høyre. Vi er glade for å få spørsmål!

rachahanine

Forfatter rachahanine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *