miljøvennlig jul

Julaften nærmer seg med stormskritt! Dette er en høytid full av god mat, julegaver og kvalitetstid med familien! Likevel er det også en høytid med mye matsvinn, pause fra kildesortering og høyt forbruk. Med smågrep er dette lett å unngå! Her får du våre topp 3 tips for en mer miljøvennlig jul!

1. Unngå å kaste restene fra julemiddagen!

I 2019 kastet nordmenn totalt mer enn 417 tonn spiselig mat, noe som tilsvarer cirka 78 kilo per innbygger (KILDE)! På verdensbasis blir cirka 1/3 av all mat som produseres kastet.

Det blir ofte rester etter julefeiringen. Derfor er det viktig å være ekstra oppmerksom på hvor mye mat man lager på julaften. I tillegg bør du ikke kaste restene. Det er masse man kan lage med rester fra julemiddagen. Her finner du noen eksempler!

I tillegg har vi matpakkeposer laget av bivoks, som holder brødet fra julefrokosten ferskt uten bruk av plastikk! Posen er nedbrytbar, og er laget av eco-sertifisert bomull, organisk jojobaolje og kokosolje, bivoks, soyavoks og harpiks

miljøvennlig jul

2. Velg mer miljøvennlig gaveinnpakning

Hver jul bruker nordmenn 60 millioner meter med innpakningspapir. Vanlig innpakningspapir er ikke resirkulerbart! Derfor er et godt til å droppe vanlig innpakningspapir, og bytte det ut med resirkulerbare alternativer.

Her får du noen tips:

  1. Bytt ut gavepapir med mønster, farger og glitter med brunt papir. Dette er nemlig resirkulerbart, mer miljøvennlig, og i tillegg billigere!
  2. Et annet tips er å pakke inn gavene med papirposer, gamle aviser eller putte gavene i pappesker du har fra før!
  3. Du kan bruke gammelt garn eller tøy som bånd for å pynte gavene.
  4. I tillegg bør du bytte ut vanlig tape med papirtape.

Miljøvennlig jul

3. Velg mer miljøvennlige gaver!

Det siste rådet er å gi julegaver som er mer miljøvennlige. Istedenfor å kjøpe små gaver til folk, kan det være en god idé å spleise med andre.

På den måten kan personen du gir gave til få skikkelig gave, som han eller hun har ønsket seg og kommer til å bruke.

Et annet godt tips, er å være bevisst på de julegavene du får. Det er typisk man får noen gaver man kanskje ikke selv kommer til å bruke. Da bør du se på og gi gaven videre, eller bytte ut gaven med noe du kommer til å bruke!


Ence.no har vi masse produkter du kan velge mellom!

Gode tips til julegaver er blant annet: 

About the author : Anne Sant

Leave A Comment

Related posts

    Popular products

    Product categories