Save The Wave lager bærekraftig badetøy og treningstøy av 100% regenerert nylon. Store deler av dette hentes fra havet. Fiskegarn, teppe- og andre stoffrester og annen industriell plast forvandles til treningstøy, tilbehør og badetøy. Her bidrar man både til å holde etterspørselen etter ny nylon nede, og til å rengjøre havet.

Hva lager de?
• Badetøy, treningstøy og tilbehør
Hvor sender de pakken din fra?
• Amsterdam, Nederland
Hva er leveringstiden for dette merket?
• 4-7 virkedager (DHL)

Alle merker du finner på Ence holder en viss standard når det gjelder miljømessig og sosial bærekraft. Du kan lese mer om hvilke standarder og forventinger vi har til våre merker her. Vårt viktigste prinsipp for å opprettholde dette er gjennomsiktighet. Vi ønsker at du som kunde skal kunne vite så mye som mulig om produktet du kjøper, og merket du støtter. Derfor skriver vi utfyllende tekster om alle våre merker for å gi deg mest mulig informasjon, så du kan gjøre deg opp din egen mening. 

Denne teksten tar for seg informasjon om:
– Merket generelt, og deres viktigste sak(er)
– Leverandører av deres produkter og emballasje
– Materialer/råvarer som merket benytter seg av

Se alle produktene fra dette merket her.

HVEM ER SAVE THE WAVE?

Mer enn 640 000 tonn garn og feller som brukes i fiskeindustrien dumpes og kastes i sjøen årlig. Årlig dumpes 12,7 millioner tonn plast og annet avfall ut i havet. 

Denne forurensingen påvirker det biologiske mangfoldet, og arter som fisk, hvaler, og skilpadder står i fare. Dessuten har plastforurensning en negativ innvirkning på klima. 

Save The Wave ble til for å hjelpe med å forebygge disse uheldige konsekvensene. Save The Wave mener at vi sammen kan ta grep for å prøve å få havene våre rene igjen, for å hjelpe klimaet og redusere mengden havavfall. 

 

PRODUKSJONSKJEDEN

Først, la oss presentere de ulike leverandørene til Save the Wave.

ARCO, TRENTINO, ITALIA

Hva som blir produsert her:
Econyl

Alle produktene i Save The Waves kolleksjon er laget av Econyl. Det produseres i nordlige Italia, og lages av regenerert plastavfall i havet. Hovedsaklig fiskegarn.

Du kan lese mer om produksjonen av Econyl her.

Bilde: Econyl

BALI, INDONESIA

Produkter som blir produsert her:
Badetøy og treningsklær

Indonesia er et land som er preget av høy arbeidsledighet, få utdanningsmuligheter, høy spedbarnsdødelighet og underenæring. Spesielt kvinner og barn på Bali står ovenfor ekstreme utfordringer for å overleve. Dessverre er Indonesia også verdens nest største plastforurenser. Det produseres 3,2 millioner tonn feiladministrert plastavfall hvert år. 1,29 millioner tonn havner rett i havet. 

Save The Wave bestemte seg for å prøve å gjøre noe med denne situasjonen, og har derfor funnet en produsent på Bali som gir arbeidsplasser til kvinner, med gode arbeidsforhold som kan sammenlignes med europeiske standarder. Save The Wave har valgt en produsent som behandler sine ansatte på en god måte, som respekterer mennesherettighetene til menn og kvinner, og som gir sine ansatte muligheter for å utdanne seg. Leverandøren oppfyller alle indonesiske myndigheters krav om behandling av ansatte, avfallshåndtering og sanitæranlegg. De ansatte betales godt over minstelønnen, 13 måneders lønn i året, mottar gratis medisinsk forsikring som dekker legegebyr, forskrevet medisinering og sykehusinnleggelse som utvides til ektefellen og opptil tre barn. Produsenten tilbyr et ferskt tilberedt måltid til lunsj hver dag, dobbel lønn for overtid og arbeidsforhold på nivå med vestlige standarder. 

Alle gjenværende stoffrester fra produksjonen doneres til en lokal veldedighet, Bali Street Mums. Bali Street Mums gir sårbare grupper tiltrengte ressurser, som ly, klær, utdannelse, grunnleggende helsevesen og mat til de fattige kvinnene og barna i Denpasar, Bali, Indonesia. Du kan lese mer om produksjonen her.

Leverandøren sørger for at eventuelle rester av stoffrester blir donert til lokale veldedige organisasjoner som gjør dem til salgbare varer. 

For å pakke produktene bruke Save The Wave emballasje som kun består av miljøvennlige materialer. På grunn av hygieniske årsaker bruker firmaet en type fôr i bikiniunderdelene, som er laget av Luxe KRAFT-eco-papir. Alle produkter sendes i en biologisk nedbrytbar emballasje. Merkelappen som følges med kan til og med plantes for å gro blomster! I tillegg får du med en bomullspose med i bestilingen, som gjør at du lettere kan ta vare på badetøyet slik at det varer lengre. 

Save The Wave holder selv til i Amsterdam, Nederland. Herfra sendes varene med DHL GoGreen eller UPS Carbon Neutral, avhengig av hvor pakken skal.

RÅVARER & MATERIALER

ECONYL er 100% regenerert nylongarn, produsert av avfall som fiskegarn, stoffskrap, teppegulv og industriell plast. Denne typen nylon kan gjenvinnes i det uendelige og kan gi firmaer muligheter til å lage nye produkter uten å måtte bruke nye ressurser. Stoffet er allsidig, elegant og elastisk. I tillegg er stoffet motstandsdyktig mot klor, solkrem og oljer. 

Du kan lese mer om Econyl her.

Dersom du fremdeles sitter igjen med spørsmål som du ikke finner svar på her, send oss gjerne en melding i chatboblen nederst til høyre. Vi er glade for å få spørsmål!

Anne Sant

Forfatter Anne Sant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *