Hei! Dersom du har kommet deg til denne siden har du mest sannsynlig sett på et produkt fra et et utenlandsk merke. Vi har gitt deg beskjed for å minne deg på at det er mulig du må betale toll og skatt for denne varen.

Merker/leverandører i Ence som ikke er VOEC-registrert:
– Extincts CIC
– Moja Wear
– Save The Wave

Dersom merket/leverandøren du handler fra er utenlandsk og ikke er VOEC-registrert, det norske skatteregisteret for utenlandske bedrifter, må du som kunde betale toll og skatt for varen du kjøper. Her skal vi forsøke å hjelpe deg å finne frem til det totale beløpet du må betale for en vare, i tillegg til prisen på selve varen.

Toll gjelder kun for sendinger som koster 350 kr eller mer. Det vil si at dersom varen(e) du ønsker å kjøpe fra samme merke/leverandør koster 349kr eller under, så kan du se bort fra dette innlegget og du trenger ikke å tenke på toll og skatt på din vare.

Obs! Dette gjelder kun dersom totalprisen på hele sendingen din er under 349 kr. Det vil si at du enten kjøper én vare fra samme merke/leverandør som koster under 349 kr, eller flere varer fra samme merke/leverandør som til sammen koster under 349 kr. Prisen for sendingen regnes ut ved å legge sammen alle varer fra samme merke/leverandør.

Du må betale toll og skatt dersom:
1. Produktet du har sett på koster 350 kr eller mer
2. Totalprisen på alle produkter fra samme merke/leverandør er på 350 kr eller mer

Du kan bruke importkalkulator for å regne ut hva du vil måtte betale i ekstra kostnader for varen(e) din(e). Der skal du fylle ut tre ting:

Jeg vil kjøpe: Navnet på produktet du ønsker å kjøpe. Eks: Genser, t-skjorte, hettegenser

Pris inkl. frakt: Prisen som står på produktet, uten å regne med frakt i Ence. 

Valuta: Velg «norske kroner (NOK)»

Trykk på «Importkalkulator» for å fylle inn informasjonen og regne ut dine kostnader. 
Beløpet du får vil være omtrentlig, og du kan regne med +/- 10 kr.


Importkalkulator →

Når betaler du avgiftene?

I noen tilfeller må du betale avgiftene til transportøren før du får utlevert varene. Andre ganger utleverer transportøren varene, og du får en regning i etterkant. Det varierer hvor lang tid transportøren bruker på fortollingen, og du må spørre transportfirmaet du bruker om dette. 

Som regel er varen ferdig fortollet når du mottar den. I enkelte tilfeller får du likevel varen før den er fortollet. Står det på pakken at du ikke skal åpne den før den er fortollet, eller er du av andre grunner usikker på om du kan ta varen i bruk, kan du ta kontakt med transportfirmaet du har brukt.

Som oftest har transportfirmaet tatt kontakt med deg på SMS eller e-post, for å gi beskjed om hvordan du vil motta varen. Dersom du er usikker på dette, finner du også navn på transportfirmaet som leverandøren bruker ved å trykke her. Trykk så på det merket som produktene du kjøpte er fra.

Hvorfor må jeg betale toll og skatt? Er ikke Ence norsk?

I Ence kan du tenke at du handler fra mange ulike nettbutikker på samme tid. Vi har samlet flere nettbutikker, det vi gjerne kaller for leverandører eller merker, på ett sted. Som et slags kjøpesenter. Det vil si at du i praksis handler fra hvert og ett merke samtidig, men fordi vi har samlet dem på samme sted sparer du tid på handelen. Du sparer også ofte penger på frakt, da du kun må betale én fraktpris til oss, istedenfor å betale til alle de ulike butikkene for seg. 

Du kan lese mer om hva det vil si for deg å handle i Ence, rent praktisk, her.

Det er mulig å lese mer om handel fra leverandører som ikke er VOEC-registrert her

About the author : rachahanine

Leave A Comment

Related posts

    Popular products

    Product categories