Opplever du at bærekraft og miljø kan virke vanskelig, da det ofte er mye informasjon å sette seg inn i? Det trenger slettes ikke å være så vanskelig! Er et av nyttårsforsettene dine å ha en mer miljøvennlig hverdag? Hvis du husker disse tre tipsene, så har du allerede gjort mesteparten av jobben!

1. Kjøp varer av god kvalitet for en mer miljøvennlig hverdag

Det første steget til en mer miljøvennlig hverdag er å kjøpe varer av god kvalitet. Når det du eier er av god kvalitet varer det som regel mye lengre, og du  slipper da å kjøpe nytt hele tiden.

Visste du forresten at det er mye bedre å kjøpe noe slitesterkt som varer enn noe som er 100% naturlig? Det er faktisk mindre miljøvennlig å kun kjøpe varer som er nedbrytbare men som slites ut fort, enn å kjøpe varer som inneholder noe syntetisk materiale, men som da holder lengre og er slitesterkt!

Trenger du hjelp til å vite hvordan du sjekker om klær er av god kvalitet kan du følge denne guiden.


Kimono lagd av gjenbrukstekstiler i 100% silke

2. Ta bedre vare på det du eier!

Tips nummer 2 er å behandle eiendelene dine godt, sånn at de varer lengre! Lettere sagt enn gjort, tenker du kanskje? For hvordan tar man egentlig bedre vare på klær, for eksempel? Her er det noen enkle råd du bør følge. De letteste tipsene her er nok å vaske klær som anvist, og ikke vaske klær oftere enn nødvendig. For eksempel er det lett å legge fra deg klær du har brukt en dag enten på gulvet eller rett i skittentøyskurven – men kunne ikke dette antrekket blitt brukt 1-2 dager til før vask?

Kanskje du er lei av klærne du allerede eier, men samtidig tenker at det blir dumt å handle nytt bare av den grunn? Da kan løsningen være å ha en byttekveld med venner! Start året med å møtes med et par venner, ta med klær du selv ikke vil ha lengre, og bytt med de andre! Kanskje du finner et par nye favorittplagg, samtidig som du er miljøvennlig?

For å oppsummere dette rådet: en lett huskeregel her er flergangsbruk over engangsbruk, ta bedre vare på det du eier, og kjøp minst mulig nytt!


Classic Linen Skjorte – Kvinne

Classic Linen Skjorte – Menn

3. Kjøp ting som er resirkulerbart eller resirkulert for en mer miljøvennlig hverdag

Det siste rådet handler om forbruksvarer. Her er det lurt å kjøpe ting som er resirkulerbart eller resirkulert. Å bytte til et biologisk nedbrytbart alternativ vil bidra til at færre skadelige materialer kommer tilbake til miljøet.

En enkel huskeregel er å kjøpe varer som har færrest mulig materialer, for de er lettere å resirkulere. For eksempel finnes det tannbørster av 100% resirkulert plast, som vil være mer miljøvennlig enn tannbørster laget av flere komponenter. Er en vare satt sammen av flere komponenter må den kastes i restavfall, noe som bør unngås.

Synes du dette er vanskelig? Viktige produkter å kjøpe med gjenbrukbar emballasje er tannbørster, såper og deodorant, så hva med å starte med de tre? I tillegg har vi i Ence prøvd å gjøre det lettere ved å tilby nedbrytbare produkter. Visste du for eksempel at vi selger nedbrytbare bestikksettboller og matpakkeposer? Det har aldri vært lettere!


Kokosbolle fra Lombok, Bali

Brødpose av bivoks

Tumeric-bestikk fra Lombok, Bali

About the author : Anne Sant

Leave A Comment

Related posts

    Popular products

    Product categories